sonus

Viscount Sonus40

DSCN2211
DSCN2212
DSCN2213
DSCN2214
DSCN2211 DSCN2212 DSCN2213 DSCN2214

Aanbieding demomodel, nieuwprijs € 9.195,- nu voor € 6.295,-

Sonus Viscount Orgels

De nieuwe serie Sonus Viscount Organs is speciaal ontworpen om in een compact instrument de schoonheid van de akoestiek van een grote galmende ruimte te doen herleven. Daardoor kan de organist in zijn huiskamer of studeerruimte dezelfde opwindende klankgewaarwording van een echt pijporgel ondergaan.

De grootste orgelklank uit de kleinste Viscount speeltafel
Vanuit de Physis technologie voor klankopwekking, hebben we een werkelijk revolutionair systeem ontwikkeld dat we RAR, “Real Audio Rendering” (realistische geluidsweergave) hebben genoemd. Dit systeem maakt gebruik van een krachtig drie-dimensionaal en real-time algoritme om de klank van de galmende ruimte weer te geven. Dit schept de mogelijkheid om, samen met de vier nieuw toegevoegde audiokanalen aan weerszijden van de speeltafel en links en rechts boven de manualen, het geluidsbeeld op een verrassende wijze te verrijken en te verbreden. U kunt het ruimtelijk effect van de omgeving waarin het orgel staat naar believen vergroten tot aan dat van een kathedraal toe. Dit alles is mogelijk zonder de noodzaak om extra luidsprekers toe te voegen, want die zijn al in de speeltafel aangebracht. Dankzij de veelzijdigheid van de Physis-technologie en de uitgebreide research naar de optimalisering van de ruimten en hun componenten, was het mogelijk om het hele weergavesysteem te integreren in de nieuwe, zeer compact gebouwde speeltafels van de nieuwe orgels.

In het centrum van het geluid
We hebben speciale aandacht besteed aan het versterkingsysteem, om natuurgetrouw de indrukwekkende dynamische mogelijkheden, het brede geluidsspectrum maar ook de verrassende ruimtelijkheid van het geluid van een pijporgel te kunnen reproduceren. In aanvulling op de traditionele geluidsversterking brachten we twee paar luidsprekers op strategische plekken in de speeltafel aan: één paar in de zijpanelen en één paar boven de manualen aan weerszijden van de het registerpaneel. Omdat het geluid nu afkomstig is van verschillende posities, wordt het mogelijk om de veelvoudige reflecties van de muren, plafond en vloer van een grote ruimte met veel nagalm na te bootsen.

Het effect kan zonder meer opzienbarend worden genoemd. U zult een soortgelijke verbetering ervaren als wanneer u een “surround” systeem toevoegt aan uw muziek installatie thuis.

Een hoge-definitie orgel
De gedetailleerde klankdefinitie, mogelijk gemaakt door Physical Modeling, gecombineerd met de zorgvuldige en omvangrijke inspanningen een optimale componentintegratie te bereiken, hebben ertoe bijgedragen dat het geluid van de verschillende luidsprekers buitengewoon natuurlijk klinkt.

Het resultaat is een warm en omhullend geluid, dat tegelijkertijd ook helder en transparant is. U kunt de verschillende registers duidelijk blijven onderscheiden, zelfs wanneer de klank wordt opgebouwd naar een plenum.

Voor het bereiken van dit resultaat spelen de innovatieve frontluidsprekers een essentiële rol: de hoge geluidskwaliteit en de nauwkeurig berekende positionering maken het mogelijk dat deze luisprekers belangrijke details toevoegen aan het geluid van het orgel en de dynamische ontwikkeling van het timbre van ieder register benadrukken.

De nieuwe Viscount RAR (Real Audio Rendering) technologie is een belangrijke stap voorwaarts in termen van definitie, ruimtelijkheid en draagkracht van het geluid. Het is de meest authentieke manier om dat magische effect van het belangrijkste orgelregister – de ‘ambiance’- te creëren Zittend aan de speeltafel van de nieuwe Viscount Sonus zult u een werkelijk meeslepende luisterervaring ondergaan met elk instrument, dat u wilt bespelen.

Een mijlpaal voor het klassieke orgel
Sonus zet een nieuwe mijlpaal voor de geluidsweergave van de klassieke orgelklank als het effectief door het combineren van de unieke RAR (Real Audio Rendering) en Physis® technologieën, beide ontwikkeld in de laboratoria van de onderzoeks- en de ontwikkelingslaboratoria van Viscount.

Physis® is a technologie, die gebaseerd is op het creëren van complexe wiskundige algoritmes, die het mogelijk maken om zeer natuurgetrouw de dynamiek van de fysische verschijnselen van de klankopwekking in de pijpen van het orgel na te bootsen.

Het is een totaal andere benadering dan de gebruikelijke digitale sampling, omdat elke noot, elk akkoord, elke nuance in de weergave, niet een simpele reproductie is van het opgenomen materiaal, maar het resultaat is van een dynamisch proces voor het creëren van geluid dat bij de weergave iedere keer weer anders is, net zoals dat het geval is bij een fysiek, natuurlijk instrument.

De ontwikkeling van de algoritmen voor het modelleren van de klankopbouw, die de Physis orgels zo uniek maken, zijn het resultaat van een enorme inspanning waardoor nieuwe instrumenten kunnen worden ontworpen die veelzijdig en klankschoon zijn en in staat om de stand van de orgeltechniek te herdefiniëren.

Klik hier om de informatiefolder van Sonus te downloaden