vergelijking

Pianovochtigheidsbeheersing vergeleken met kamerbevochtigers en -ontvochtigers

Het Piano Life Saver Systeem bespaart u niet alleen geld, tijd en gedoe, het voldoet ook beter en bereikt resultaten die superieur zijn aan een kamerbevochtiger/-ontvochtiger.

  • De aanschafkosten van een draagbare ontvochter en bevochtiger zijn ongeveer het zelfde als een Piano Life Saver Systeem in uw piano. Als uw tijd u echter lief is, overweeg dan eens dat het constant in bedrijf houden van een ontvochtiger en bevochtiger veel meer tijd kost.
  • Met het gebruik van een kamerontvochtiger en -bevochtiger dient u de omgeving dagelijks met een hygrometer te controleren om er zeker van te zijn dat het vochtgehalte voor de piano in een veilige marge blijft. De Piano Life Saver houdt de vochtigheid voor uw piano automatisch, jaar na jaar, in een veilige zone.
  • Om draagbare ontvochtigers en bevochtigers continu in bedrijf te houden wordt van u verlangd dat u elke dag grote reservoirs leegt of vult. Daarentegen verlangt de Piano Life Saver in de meest voorkomende omstandigheden slechts één á twee keer per maand een gietertje water.
  • Draagbare ontvochtigers en bevochtigers zijn opdringerige, luidruchtige apparaten terwijl de Piano Life Saver binnenin de piano verborgen zit en in stilte zijn werk doet.
  • De elektriciteitskosten om een draagbare ontvochtiger continu in bedrijf te houden zijn minstens elf maal hoger dan de kosten van een Piano Life Saver Systeem.
  • Als in noordelijke klimaten de hele kamer in de veilige vochtigheidszone voor piano’s wordt gehouden heeft dit tot gevolg dat niet aflatende condensatie op de ramen zorgt voor houtrot rond de ramen. Condensatie vormt zich ook binnen de muren die aan de kamer grenzen en vergemakkelijkt de kweek van schimmel en kan structurele schade aan zowel binnen- als buitenmuren veroorzaken.